Relatie als groeipad: Hieros Gamos festival

Tijdens het Hieros Gamos festival zullen circa 150 mensen een ‘heilig huwelijk’ sluiten. Met zichzelf of met hun partner. Het idee? Relaties functioneren als voortdurend inspirerend groeipad in liefde en bewustzijn. Het Hieros Gamos festival wordt gehouden van 27 t/m 29 juni 2014 in Zeewolde.

Het festival is bedoeld als driedaagse ontdekkingsreis voor mannen en vrouwen die de diepte van de relatie met zichzelf en de ander willen verkennen. Een festival om je man- of vrouw-zijn te ervaren en te vieren. Met o.a. muziek, dans, ceremonieën, workshops met nationale en internationale teachers, sharings en samenzijn.

Hieros Gamos
Hieros Gamos is Grieks voor Heilig huwelijk en verwijst onder meer naar :

  • een diepe spirituele verbintenis met je partner in een langdurige relatie
  • vereniging van het vrouwelijke en mannelijke deel in jezelf.
  • eeuwenoud vruchtbaarheidsritueel tussen koning en tempel Priesteres.
  • in de Griekse mythologie het huwelijk tussen Hera en Zeus.


[Copyright foto: Hieros Gamos festival]

Mannenkracht
Voor mannen is het een kans om te onderzoeken wat ware mannenkracht is en hoe deze te bevrijden. Om te ervaren hoe het is om vrouwen tegemoet te treden in al je kracht, bewustzijn en potentie, gesteund door de mannen om je heen.

Vrouwenkracht
Voor vrouwen om te onderzoeken wat ware vrouwenkracht is en hoe deze te laten stromen. Om te ervaren hoe het is om mannen tegemoet te treden met openheid, sensualiteit en ontvankelijkheid, gesteund door de vrouwen om je heen.

Inspiratie
Het festival is geïnspireerd door de inzichten van David Deida, Peruquois, Ton van der Kroon, Barry Long, Padwerk van Eva Pierrakos, Osho en vele anderen die hun ideeën gedeeld hebben over hoe seksualiteit, intimiteit en spiritualiteit in een langdurige relatie te verbinden en tot bloei te brengen, in alle kwetsbaarheid, stroming, passie en transparantie.

Meer weten? Het volledige programma inclusief workshopbeschrijvingen vind je op de website van het Hieros Gamos festival.

Lees ook:Vier je vrouw-zijn op het Lorelei Festival
Lees ook:Lesbische bisschop in stockholm
Lees ook:Er moet meer geknuffeld worden
Lees ook:Mannen en spiritualiteit
Lees ook:Stress bij mannen en vrouwen ander effect

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>