MangalaM – prachtige nieuwe yogastudio in Amsterdam

Yoga wint nog steeds aan populariteit. Om aan die toenemende vraag te voldoen schieten de yogascholen als paddestoelen uit de grond. Gelukkig zien steeds meer mensen de voordelen van yoga asana’s voor je fysieke gesteldheid, maar komt er ook meer aandacht voor de rijke filosofie die de basis vormt van yoga. Deze filosofie kan in wezen je hele leven verrijken; yoga begint tenslotte pas echt als je de mat afstapt. In Amsterdam is onlangs een prachtige nieuwe studio geopend aan de Amstel met de prachtige naam MangalaM. 

MangalaM richt zich op de klassieke hatha- en rajayoga en onderscheidt zich onder andere door de zeer persoonlijke aanpak. Zo hebben de klassen maximaal 8 leerlingen zodat er voldoende aandacht is voor begeleiding. De lessen worden zorgvuldig opgebouwd te beginnen met de asana’s die inwerken op het fysieke lichaam. Daarna wordt er aandacht gegeven aan het subtiele lichaam door middel van ademhaling, ontspanning, concentratie en meditatie vanuit de tantra traditie. Ook de zogenaamde Shatkarmas; reinigingsoefeningen voor het fysieke lichaam komen aan bod. Zo kun je bijvoorbeeld een workshop Shankprakhsalan volgen voor een diepgaande reiniging van je spijsverteringskanaal.

De studio wordt gerund door de Engelse Matsyendra en de Zweedse Monica. Matsyendra heeft meer dan tien jaar in de ashram van Swami Janakananda Saraswati doorgebracht alwaar hij werd opgeleid tot yoga- en meditatieleraar.

Bij MangalaM kun je losse lessen volgen, maar voor verdieping kun je ook terecht voor 6-, 8- of 10-weekse cursussen. Daarnaast worden er regelmatig retreats en workshops georganiseerd. Voor meer informatie kijk je hier.

Lees ook:Je lichaam als kompas: een bijzonder reinigingsritueel
Lees ook:‘In Balans!’-lessen van Artemis
Lees ook:Hotpod Yoga komt naar Amsterdam
Lees ook:De Zeven Spirituele wetten van Yoga
Lees ook:Yoga festival in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>