De voordelen van in trance gaan

Iedereen is wel eens in een natuurlijke toestand van trance. Tijdens het sporten, wandelen in het bos, of dagdromen. Plotseling merk je dat er zomaar veel tijd voorbij is gegaan. Je was even ‘weg’, in trance. Maar wat is dat voor toestand? En wat kan het je brengen?

Bij trance staat je belevende ik voorop, je denkende en evaluerende ik doet als het ware een stapje terug. Het is een ander niveau van bewustzijn, een naar binnen gerichte vorm van concentratie. Je kunt opgaan in je innerlijke werkelijkheid.

Verschillende niveaus van trance
Er zijn verschillende niveaus van trance: je kunt heel ver en diep in trance gaan, maar ook redelijk aan de oppervlakte blijven. Wil je de aller diepste diepten verkennen? Om verdriet, pijn of blokkades op te sporen? Dan is het aan te raden  een hypnotherapeut of spiritueel therapeut in te schakelen. Maar je kunt thuis ook zelf trance-oefeningen doen, die je in contact brengen met je eigen onderbewustzijn.

[Copyright foto: MorgueFile]

Breng jezelf in trance
In trance gaan is de verstilling in jezelf zoeken. Zoek een rustige plek in huis waar je niet gestoord wordt. Zet je telefoon uit. Zorg ervoor dat je niet te moe of ziek bent. Ga in een makkelijke houding zitten of liggen. Sluit je ogen. Breng je ademhaling tot rust. Adem in je buik. Ontspan. Zowel fysiek als mentaal. Richt je aandacht op wat er binnen in je gebeurt. Heb je het gevoel dat het genoeg is? Open dan je ogen. Beweeg armen en benen en keer terug met je aandacht in de wereld.

Onrust
Tussen je bewuste laag en je onderbewustzijn bevindt zich een grens die wordt gevormd door onrust. Dat is precies de reden waarom je bij deze en veel andere ontspanningsoefeningen (of bij meditatie) eerst even onrustig kan worden. Je denkt aan de boodschappen die je nog moet doen of aan iets dat je vergeten bent. Hier geldt: oefening baart kunst. Accepteer je onrust en houd vol.

Toegangspoort tot het onbewuste
Als je vaker oefent, zal het steeds eenvoudiger worden om in (lichte) trance te gaan. Je vergroot de toegangsmogelijkheid tot je onbewuste. Met als gevolg dat het makkelijker wordt om je diepste drijfveren in het leven te achterhalen, je beter kunt ontspannen, je toegang kunt krijgen tot je eigen wijsheid, en je beter naar je intuïtie leert luisteren.

 

Lees ook:Cursus ‘Shamballa voor Kids van Nu’
Lees ook:Kinder meditatie-cd van Rob van der Wilk
Lees ook:Bijzondere ervaringen opdoen tijdens een Trance-dag
Lees ook:Al slapend genezen
Lees ook:Zen monnik ontmoet ‘the Secret’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>