Lichtmeditatie op 23 maart

Over 12 dagen – op 24 en 25 maart – komen zo’n 60 wereldleiders naar Nederland om te vergaderen over de veiligheid in de wereld. Een unieke gebeurtenis. We zijn als Nederlanders nogal snel geneigd te kijken naar de problemen die dat creëert met betrekking tot het verkeer, of naar de enorme veiligheidskosten die een dergelijke operatie met zich meebrengt. Dat is begrijpelijk, maar daarmee laten we een kans liggen. In plaats van dat we Nederland op zijn kleinst laten zien, is het belangrijk dat we onze grootsheid en ruimhartigheid tonen. Het is m.i. niet voor niets dat al deze leiders naar Nederland komen. Nergens ter wereld is er een land waar zoveel mensen bezig zijn met spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling. We zijn een land waar ondanks alles verbinding, tolerantie en openheid nog steeds hoog in het vaandel staan.

WERELDVISIE
Dat persoonlijke proces van ontwikkeling vertaalt zich ook mondiaal; zelden was het zo belangrijk dat alle leiders rond de tafel gaan zitten, elkaars verschillen accepteren en tot een gemeenschappelijke visie komen. Uiteraard zijn er krachten die tenderen naar dualiteit en strijd, zowel in onszelf als op wereldniveau. Maar op het moment dat we niet vanuit het hoofd of vanuit eigenbelang maar vanuit ons hart handelen kunnen we deze polariserende krachten overstijgen.
BARACK OBAMA
Het initiatief voor de Nuclear Security Summit komt van Barack Obama. Toen ik onlangs zijn biografie las – Dreams about my father – begreep ik opnieuw wat een openhartig en integer mens hij is met een bijzondere opdracht. Met dit initiatief gaat het niet alleen om de nucleaire veiligheid op de aarde, maar ook om de verbinding tussen alle landen en de wil om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.
MEDITATIE
Graag  wil ik je uitnodigen om de komende dagen af te stemmen op deze historische gebeurtenis en alle wereldleiders een warm welkom voor te bereiden. Op zondag 23 maart – van 20 tot 21 uur – zal er een speciale lichtwerk meditatie plaatsvinden om een kring van licht en liefde rondom Den Haag en de wereldleiders te plaatsen. Licht en liefde zijn de krachten die de weg openen voor kleine wonderen. Het zijn de kleine ontmoetingen, toevalligheden, voorbeelden van liefde en vriendschap die de wereld kunnen veranderen.Support de leiders. Creëer een cirkel van licht. Steek de vlam aan van Liefde. 

{Deze tekst is geschreven door Ton van der Kroon}

 

Lees ook:Geluksles op school
Lees ook:Alles is Liefde Dag
Lees ook:De dagen van Divali
Lees ook:EEN tegen armoede
Lees ook:Roep de natuurlijke krachten van de lente op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>