Inspirerende filmclip van de maand

Zo heel af en toe komt er een filmpje voorbij op de sociale media dat je onthoudt, dat indruk maakt, dat ontroert. Wij zoeken voor jou elke maand een filmclip die écht de moeite waard is om te kijken. 

Het filmpje hieronder is gemaakt met drie zogenaamde ‘free divers’. Duikers die zonder flessen en met veel oefening lang onder water kunnen blijven. Ze dansen in het water samen met drie bultruggen. De muziek is van Dexter Britain. De tekst (en stem) is van Alan Watts:

 

“If you awaken from this illusion you can feel yourself not as a stranger in the world, not as something that has arrived here by fluke, but you can begin to feel your own existence as absolutely fundamental. So then, let’s suppose you were able every night to dream any dream you wanted to dream and that you could for example have the power within one night to dream 75 years of time. What would you do? What would you really like to happen if you could make it happen? Naturally when you began on this adventure of dreams you would fulfill all your wishes, you would get lost, involved in the farthest out adventures. I’m not trying to sell you on this idea in the sense of converting you, I want you to play with it. I’m just putting it for you as a possibility of life to think about. And after several nights of 75 years of total pleasure each, you would say: well, that was pretty great! But now let’s have a surprise, let’s have a dream that isn’t under control. Something is going to happen to me and I don’t know what’s it going to be. And you would dig that, and come out of that and say: wow, that was a close shave wasn’t it? Then you would become more and more adventurous and you would make further and further out gambles as to what you would dream. And finally you would dream where you are now. You would dream the dream of living the life you are actually living today.” 

 

Lees ook:Lezing en workshop Lynne McTaggart
Lees ook:Exclusief interview met zanger Brian Doerksen
Lees ook:Filmclip: interview met Baptist de Pape
Lees ook:Filmpje: wat is mediteren?
Lees ook:Jon Kabat-Zinn geeft lezing in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>