Wat je moet weten over energetische koorden

[door Saskia Bogaart]

Iedereen wisselt voortdurend op energetische wijze informatie met elkaar uit. Hoe? Vanuit de aura en de chakra’s leggen we koorden of energielijnen. Het is zinvol om te kijken of er energetische koorden zijn met anderen die niet (langer) goed voor je zijn. Ontdek hoe je energiekoorden kunt schoonmaken en zuiveren.

Barbara Ann Brennan onderscheidt in haar geweldige Bronnen van licht vijf typen koorden: zielekoorden, koorden vanuit vorige levens, genetische koorden, relationele koorden dit ontstaan via de relaties met ouders en relationele koorden die ontstaan via relaties met andere mensen. Ik wil het nu alleen over die laatste categorie hebben.

It takes two to tango!
Als je met iemand anders te maken krijgt, raak je als snel energetisch met elkaar verbonden. Koorden worden per definitie uitgewisseld tussen twee mensen. Je kunt het koord laten ontstaan als je daar allebei toe bereid bent. Echter, dit soort processen spelen zich grotendeels onbewust af. In intieme relaties leg je een veelheid aan energetische koorden aan. Dit zijn energetische koorden die erg stevig zijn en een leven lang kunnen blijven zitten. Maar ook bij een kortstondige ontmoeting leg je energetische koorden aan.

[Copyright foto: Stock XCHNG]

Energetische koorden tussen de chakra’s
We leggen relationele koorden vanuit onze chakra’s naar de gelijksoortige chakra’s van een ander. Chakra’s zijn de energiecentra die de verbinding vormen tussen lichaam en aura. De meeste systemen onderscheiden zeven hoofdchakra’s: van kruin tot stuitje. Het maakt verschil in welk chakra zich koorden bevinden. Een koord in het eerste chakra – stuitchakra – wil bijvoorbeeld zeggen: ik wil dat je me helpt overleven. Een koord in het derde chakra duidt erop dat iemand graag meelift op jouw daadkracht en energie.

Bewustwording
Veel energetische banden hebben een functie. En zijn liefdevol. Maar er is ook een categorie ongezonde, benauwende banden. Ze zuigen je leeg of beïnvloeden je op andere wijze negatief. Bijvoorbeeld in geval van een ex-geliefde of dominante collega. Of het zijn er gewoon te veel, iets waar je ook hoorndol van kan worden. Het is belangrijk om je bewust te worden van de energetische banden die actief zijn in jouw energieveld. Dit kun je onderzoeken in een meditatie of visualisatieoefening.

Tips om energetische koorden te zuiveren
Stuit je op chakrakoorden die je graag op non-actief zet? Een aantal tips:

  • Bezoek een energetische healer
  • Vraag engelen om hulp bij het schoonmaken, bijvoorbeeld aartsengel Michaël
  • Visualiseer de energetische banden en stel je eenvoudig voor dat ze vervagen en verdwijnen. Vul de lege ruimte op met gouden energie.

Heb jij nog meer tips? Deel ze met ons hieronder!

Lees ook:7 praktische tips om jezelf energetisch te aarden
Lees ook:Chakra-reading en -healing bij Triskal
Lees ook:Cursus ‘Energetische bescherming’
Lees ook:‘Chakra’s – Spiritueel werkboek’
Lees ook:Chakradansen bij De Sprong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>