Spiritueel ontwikkelen? Deze edelstenen helpen je!

[door Saskia Bogaart]

Wil jij je spiritueel ontwikkelen? Edelstenen kunnen je daarbij uitstekend ondersteunen. Elke steen heeft een eigen subtiele energie, die invloed uitoefent op je geest en lichaam. Je kunt een steen vasthouden tijdens een meditatie, of simpelweg neerzetten in je woon- of slaapkamer. Ontdek 4 edelstenen die je helpen bij het maken van contact met de kosmos (of God, of Liefde, of hoe jij je het hogere ook maar voorstelt).

Amethist
De paarse amethist is een kwartskristal en staat bekend als een steen van spirituele bescherming en zuivering. Amethist helpt je om je zevende chakra te openen, van waaruit je contact maakt met de kosmos.

Amethist[Copyright foto amethist Maarten1980 via Wikicommons]

Papagoiet
Het mineraal papagoiet heeft een prachtige blauwe kleur. Deze steen verbindt je met de hogere dimensies. Papagoiet heeft het in zich om je te laten ervaren dat je deel uitmaakt van de kosmos. Je bent niet afgescheiden van de rest maar onlosmakelijk verbonden met de hele schepping.

Cerussiet
Het kristal cerrussiet zet aan tot spirituele ontwikkeling. De steen zorgt voor helderheid en alertheid van geest, maar maakt je vooral ontvankelijk voor het goddelijk licht.

Nevelsteen
Nevelsteen is een bijzonder krachtig vulkanisch gesteente. Het helpt je om in contact te komen met de energie van de schepping. Het is een steen die zowel je eerste als je zevende chakra stimuleert. Daardoor maak je contact met de aarde én de kosmos.

Wat is jouw favoriete edelsteen? En waarom?

Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:‘Chakra’s – Spiritueel werkboek’
Lees ook:Botsende wereldbeelden
Lees ook:Wat te doen met edelstenen
Lees ook:Chakradansen bij De Sprong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>