5 redenen om op yoga te gaan

[door Saskia Bogaart]

Zit jij NIET op yoga?!, galmde een van mijn vriendinnen. ‘Nee, ik ben niet lenig genoeg’, antwoordde ik lafjes. Nonsens, vond ze. En somde de vele argumenten op die pleiten voor yoga. Ik nam ze kritisch onder de loep. Maar moest uiteindelijk toegeven: yoga is goed voor iedereen. Ongeacht leeftijd of conditie. Ontdek de 5 beste redenen om op yoga te gaan.

1. Weg met de dagelijkse stress
Yoga is dé manier om de dagelijkse hectiek van je te laten afglijden. De slimme combinatie van lichaamsbeweging en meditatieve aspecten zorgt ervoor dat de hoeveelheid stresshormonen (cortisol) daalt. Dat merk je! Na een yogasessie voel je je een stuk meer ontspannen.

2. Beter concentratievermogen
Door de ademhalingstechnieken die je in de yogalessen leert, word je van binnen kalmer én alerter. Dat komt je concentratievermogen ten goede.

[foto: STOCK XCHNG]

3. Minder stijf door yoga
Iedereen kan yoga beoefenen. Ook als je zo stram en stijf bent, zoals ik. De kunst is om in te stappen op een niveau dat bij je past. Op die manier doe je yogaoefeningen die bij je passen. Met als gevolg dat zelfs de minst lenige persoon soepeler wordt.

4. Yoga houdt je jong
Veroudering kun je niet tegenhouden, maar wel vertragen. Als je regelmatig aan yoga doet, stroomt je vitale energie beter door je lichaam, ben je fit, ontwikkel je een mooie houding, en straal je rust uit. En dat zijn precies de ingrediënten die je nodig hebt om gracieus en gezond ouder te worden.

5. Spirituele bewustwording
Er zijn vele manieren om je spiritueel te ontwikkelen. Yoga is daar beslist een van. Oorspronkelijk is yoga daarvoor zelfs speciaal ontwikkeld: als middel om de vereniging met God te bereiken.

Ik ben overtuigd van het nut van yoga. En jij?

 

Lees ook:Beginnen met yoga
Lees ook:Yoga Beach Festival 2012
Lees ook:Veroudering door stress
Lees ook:Angry Birds-Yoga voor de moderne yogi
Lees ook:‘Yoga maakt mensen vriendelijker’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>