Archief: april 2012

Twitterquote van de week

Volg jij Spiritualiteit.blog.nl al op Twitter? 
Elke vrijdag staat de leukste, meest interessante, grappigste of meest inspirerende tweet die ons is opgevallen, op Spiritualiteit.blog.nl!

James Redfield komt naar Nederland

James Redfield, auteur van het bekende spirituele boek De Celestijnse Belofte, dat jaren in de top 10 heeft gestaan, komt op 18 mei 2012 voor het eerst naar Nederland. Hij geeft die dag een boeiende presentatie over zijn nieuwste boek Het Twaalfde Inzicht.

Lees verder

Magische Maanviering van de Plantmaan

Als de bries van april is gaan liggen is het tijd voor de opwarming van de Aarde. Deze tijd besteden we aan het planten van nieuwe gewassen in onze tuinen. Lente is de tijd van de vruchtbaarheid en mei is zeker een vurige maand vol lust en passie… Thema’s die ook zeker aan bod komen tijdens de Magische Maanviering van de Plantmaan, van Centrum De Quest op 5 mei.

Lees verder

Aandacht voor aandacht

Op 9 mei begint er in Soest een reeks van 8 informatiebijeenkomsten over Mindfulness, met de titel ‘De Kracht van Aandacht’. Aandacht heb je nodig voor alles wat je in het leven wilt bereiken, toch schenken we nauwelijks aandacht aan aandacht. In acht Mindfulness bijeenkomsten leer je de ‘kracht van aandacht’ kennen.

Waarom aandacht?
Hoe vaak ben je met je volledige aandacht bij wat je doet? We zijn vaak afgeleid van datgene waar het op dat moment om gaat. Of je nou met volle aandacht een gesprek voert, ‘n boterham smeert of een rapport schrijft…. Als je aandachtig aanwezig bent, ben je je bewust van de dingen die je doet.

Aandacht is als een jonge hond: als je ‘m niet aanlijnt gaat ie ervan door. Door discipline kan daar verandering in komen.
Als je bewust met je aandacht aanwezig bent, schakel je minder snel over naar vaste (vaak disfunctionele) reactiepatronen. Je creëert als het ware een pauze. In die ‘ruimte’ heb je de mogelijkheid om het gewone, automatische bewustzijn te vervangen door een ‘bewust’ bewustzijn. Je kiest hoe je wilt reageren in plaats van het onbewuste doorschakelen naar de automatische piloot.

(Bron: mindfulnesssoest.blogspot.com)

Heb jij aandacht voor aandacht?

Boek van de yogajuf van Deepak Chopra

Yoga kan veel aandoeningen voorkomen en genezen. In ‘Yoga helpt’ laat Tara Stiles zien hoe eenvoudig en doeltreffend yoga is bij allerlei kwalen: oude sportblessures, rugpijn, allergieën, hoge bloeddruk en zelfs bij katers. Je hoeft niet eens naar een yogastudio, thuis op de bank kan ook. Als je kunt in- en uitademen, kun je aan yoga doen!

Lees verder

Prem Joshua in Isala Theater

Op zaterdag 19 mei geeft Prem Joshua, de multi-instrumentale pioneer op het gebied van internationale wereldmuziek, een concert in het Isala Theater in Capelle aan den Ijssel. De concerten van Prem Joshua en zijn band zijn onvergetelijke happenings die grenzen tussen oosterse en westerse muziek doen vervagen.

Lees verder

Is er leven na de dood?

Wetenschap en het aantonen van een leven na de dood, het lijkt niet met elkaar te rijmen. Al suggereren paranormale verschijnselen dat er meer is tussen hemel en aarde, wetenschapsfilosoof Herman de Regt plaatst grote vraagtekens bij wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke claims voor een leven na de dood.

Lees verder

Een altaar in je keuken voor keukenmagie

Wist je dat er zoiets bestaat als keukenmagie? Magie tijdens het klaarmaken van gerechten, zodat je door te koken en door heerlijk te eten ook nog eens een magisch doeleinde kunt bereiken?
Wie graag met magie werkt in de keuken, zou kunnen overwegen om een keukenaltaar te maken. Het doel van dit altaartje is je te blijven herinneren aan je connectie met Moeder Aarde, haar voedsel, en jouw innerlijke keukenheks.

Lees verder

Leven in je lijf

Houd je je staande, neem je te veel op je schouders, zit je vaak in je hoofd? Je lichaamshouding weerspiegelt hoe je in het leven staat. Met de training ‘Leven in je lijf’ van ‘Integratieve massage’ krijg je de kans om dit soort zaken te onderzoeken en nieuwe keuzes te maken. Je kunt zo aan zelfvertrouwen winnen, je grenzen leren te bewaken en je bewust worden van wat je werkelijk wilt.

Lees verder

Bezoek medium Tresi Barros in Eindhoven

Tresi Barros is een krachtig medium en paragnost. Zij is helderziend, -horend, -voelend, -wetend, -ruikend, -proevend en zij praat met overledenen. Op donderdagavond 26 april zal zij aanwezig zijn in centrum Aquamarijn, te Eindhoven.

Lees verder

Hoe ga je om met angsten?

Het Triskal Healing Centre te Delft organiseert op donderdag 12 april een thema-avond over angsten en hoe je hier mee om kunt leren gaan. Iedereen heeft angsten, grote en/of kleine, maar angsten heeft iedereen. Onze angsten hebben soms een nuttige functie, bijvoorbeeld om ons te behoeden voor gevaarlijke situaties, maar meestal belemmeren onze angsten onze ontwikkeling en zorgen ze ervoor dat we niet vooruit durven op ons eigen (spirituele) pad.

Lees verder