Archief: oktober 2011

Harp meditatie Concert

Trakteer jezelf op iets bijzonders komende donderdag. Wat dacht je van de hemelse klanken van een harp meditatie? Rishis organiseert donderdagavond 3 november een Harp meditatie concert van Femke Bloem in Amsterdam.

Lees verder

Magische maanviering van de Sneeuwmaan

Novem was de negende maand van de oudste Romeinse kalender. In de Keltische traditie was dit het begin van het nieuwe jaar. Het Keltische jaar eindigde op de avond voor Samhain en begon de dag erna. Deze maand werd beschouwd als de maand van begin en eind. Deze maanenergie kun je gebruiken voor het vieren van een nieuw begin. Bijvoorbeeld tijdens de Magische Maanviering van Centrum De Quest.

Lees verder

Leef jij vanuit je hart?

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit, die op 30 oktober 2011 voor de vijfde keer van start is gegaan, wilde ik een klein onderzoekje uitvoeren onder de lezers van dit blog, over het thema van dit jaar, namelijk: #Leef!.
Ik wil jullie dan ook vragen: leef jij vanuit je hart? Doe jij echt wat jij wilt in dit leven? En als het antwoord nee is, waarom dan eigenlijk niet?

Lees verder

Wist je dat…

…het vandaag, 30 oktober 2011 de landelijke dag van de stilte is? In heel Nederland en Vlaanderen (waar het ‘Cultuur van de stilte’ heet) worden er allerleid activiteiten rondom deze dag en het thema georganiseerd. Het doel van de Dag van de Stilte is om de waarde van stilte en rust te hervinden.

Griepje? Aan de kruidenthee!

We zitten weer midden in een griepgolf. Helaas kan griep nog steeds niet worden verholpen, maar er zijn altijd dingen die je kunt doen om de kwaaltjes die erbij horen, zoals keel- en hoofdpijn, te verminderen. Ook met kruiden! Lees verder

a.s. Zondag: openingsevenement Maand van de Spiritualiteit!

Aanstaande zondag 30 oktober gaat de Maand van de Spiritualiteit van start, voor alweer de vijfde keer op een rij.  Zondag 30 oktober gaat alweer de vijfde Maand van de Spiritualiteit van start. Het thema van dit jaar is #Leef!. Het openingsevenement vindt zondag van 13:00 tot 18:00 uur plaats in De Rode Hoed te Amsterdam. In het kader hiervan worden verschillende activiteiten georganiseerd gedurende de hele maand, maar natuurlijk ook tijdens de opening. Wij hebben het programma van dit feestelijke evenement voor jou!

Hoofdprogramma

Presentatie ‘short list’ Top 35 – Spirituele everseller 2011
Een speciale jury van Trouw maakt uit de longlist van 35 titels de shortlist van vijf boeken bekend voor de ‘Spirituele Everseller’, waarop je vanaf 30 oktober via de website van de Maand van de Spiritualiteit kan stemmen.

‘Hoe de zoektocht van Sophie op de mijne lijkt’ – Jan Bor
Gesproken recensie van Buiten spelen (essay Maand van de Spiritualiteit 2011) door filosoof Jan Bor. Ondanks het leeftijdverschil tussen Jan Bor (1946) en Sophie van der Stap (1983), ziet de filosoof veel parallellen tussen zijn zoektocht en die van de jonge schrijfster. Ook voor hem zijn hartstocht en verbeelding grote levensthema’s. www.janbor.nl

De verbinding – Lynne McTaggart
Bestseller auteur Lynne McTaggart komt met een speciaal optreden tijdens de opening. Ervaar de verbinding met 400 anderen bij een intentie experiment van McTaggart

Interactieve lezing: Speelkwartier voor je hoofd – Barbara Tammes
Een eigen Luchtkasteel is het leukste gereedschap om je denken te bevrijden. Het Handboek voor het bouwen van je eigen Luchtkasteel is een boek met 25 geestverruimende kamers om te helpen de binnenkant van je hoofd je favoriete plek op de wereld te maken. Al fantaserend bouw je een vrijplaats voor de meest aardige vorm van jezelf, reken je af met storende gedachten en kom je achter je werkelijke wensen en verlangens.
Babara Tammes, auteur van het boek, nodigt je uit om tijdens deze interactieve lezing de deur open te zetten naar je eigen Luchtkasteel. Het speelkwartier voor je hoofd.

Film: The Gift
Een korte vertoning van de film The Gift van Demian Lichtenstein & Shajen Joy Aziz. The Gift is het bijzondere verhaal van een broer en zus op zoek naar de essentie van het leven en hun unieke Gift. De film The Gift is het persoonlijke verslag van deze zoektocht en helpt jou om je eigen Gift te vinden.

Interactieve lezing: De helende kracht van acceptatie – Annemarie Postma
Annemarie Postma, auteur van De helende kracht van acceptatie, legt uit waarom acceptatie zo’n genezende werking heeft en niets te maken heeft met passiviteit of fatalisme. Ze laat zien hoe je dit door een simpele oefening toe kan passen in de dagelijkse praktijk.

Yoga met Angéla Kramers
Ervaar, onder leiding van Angéla Kramers (auteur van Van regenworm tot pauw en ex-Dolly Dot zangeres), een speciale vorm van yoga: Dieren Gateways.

Lezing: Geef flow aan je leven – Marlies Terstegge
Mensen met veel flow blijven dichter bij hun kern en zijn beter in staat om een eigen, authentieke levensmissie te bepalen. Psycholoog en psychotherapeut Marlies Terstegge nodigt je uit om zélf flow te ervaren en je eigen te maken als een natuurlijke way of life.

Doorlopend programma

Meditatieoefeningen Adem in, Adem uit – Chris Grijns
Mindfulness trainer Chris Grijns begeleidt een aantal meditatieoefeningen uit het nieuwste boek van zenleraar Thich Nhat Hanh, Adem in, Adem uit. Deze korte, verfrissende oefeningen zijn geschikt voor elk moment van de dag: als je koffie haalt op je werk, in de file achter het stuur of als je de kinderen van de crèche ophaalt.

De verbinding in praktijk – Lynne McTaggart
Beleef een intentie experiment in praktijk.

Boekbeleving: Leef
Blijf vitaal en verliefd op dit leven, ongeacht de tegenslag die op je pad komt: dat is de verborgen boodschap in het boek Leef van Mark Nepo. 365 reflecties met korte oefening zorgen er op originele wijze voor dat geest en zintuigen zich geheel openstellen voor het leven. Alleen vandaag kun je deze reflecties op een zeer bijzondere en inspirerende manier beleven.

Bezoek de kamer vol geluk – Leo Bormans
Bezoek de Gelukskamer van De Rode Hoed. Geluk is een ervaring. De auteur van Geluk. The World Book of Happiness en Word Optimist! neemt je mee voor een korte maar verrassende reis, op zoek naar ‘De Schatkist vol Geluk’. Want alles van waarde is weerloos.

Stadsverlichting – Tijn Touber
Het Silent Concert van Kristijn is het ideale uitje. Letterlijk. Door middel van muziek, zang, gedichten, geluid en meditatie word je als vanzelf uit je drukke denken gehaald en naar de achterliggende stilte gevoerd.

Loslaten – Jan Wolter Bijleveld
Een kennismaking met de filosofie van Lsltn (staat voor Loslaten), een tegengeluid in de wereld van meer-meer-meer en druk-druk-druk. Lsltn biedt inspiratie voor kleine momenten van reflectie en positieve gedachten.

Chakra meditatie workshop – Elske Feitsma
Ervaar de kracht van chakra meditatie uit het boek The Gift. Leer welke thema’s verbonden zijn aan de chakra’s en hoe je ze eenvoudig in balans kunt brengen. Ontdek waarom je hier bent en ervaar meer innerlijke rust!

Meer weten of kaarten kopen? Kijk op de website van de Maand van de Spiritualiteit.

Wat vind jij van het thema #Leef! ? Doe ook mee aan ons onderzoekje naar dit thema!

De relishow van Arie Boomsma

Aanstaande vrijdag verschijnt ‘Relishow’, een boek van Arie Boomsma. Boomsma is vooral bekend vals televisiepresentator, zo maakte hij de laatste jaren succesvolle programma’s als 40 Dagen Zonder Seks en Uit de Kast. Ook is hij een groot poëziefan. In april 2011 verscheen zijn poëziebloemlezing ‘Met dat hoofd gebeurt nog eens wat’.

Lees verder

De Magische Cirkel – Saskia de Bruin

Een magische cirkel is een tempel die je zelf kunt creëren en weer afbouwen. Het is een veilige en krachtige plek, waar mensen elkaar ontmoeten om hun eigen krachten te ontwikkelen en te versterken. Saskia de Bruin heeft een heel boekje gewijd aan deze natuurlijke tempel, genaamd De Magische Cirkel. Lees verder

Ontspannen met Lavendel

Een van mijn favoriete kruiden is Lavendel (Lavendula officinale, Lavendula angustifolia, Lavendula Vera, enz.). Tegenwoordig wordt Lavendel voornamelijk gebruikt om kledingkasten een lekkere geur te geven of als rustgevend middel in de slaapkamer. Maar dit prachtige paarse kruid heeft nog vele andere eigenschappen.

Lees verder

Halloweenviering te Rotterdam

Aanstaande zaterdag 29 oktober viert Tara Anka het nieuwe Seizoen met een spetterende Halloween viering. “We gaan het Keltische Nieuwjaar in met een weergaloos feest, waarbij de spirituele achtergrond zeker niet wordt vergeten”, vertelt Anke van Tara Anka. “Alles is mogelijk bij deze viering. Want rond de jaarwende wanneer het oude sterft en het nieuwe nog ongeboren is, zijn de sluiers heel dun. Het is een fantastische tijd om contact te maken met de parallelle werelden, tussen de sluiers door te (trance)reizen en nieuwe magische krachten aan te boren. Een tijd om je magie aan te scherpen, een tijd om contact te maken met de voorouders, Elders en Grootmoeders. En vooral een tijd om te orakelen wat we ruimschoots gaan doen.”

Lees verder

Erica Terpstra bij de Dalai Lama

Vanavond is de laatste aflevering van het spirituele reisprogramma ‘Erica op Reis’ van omroep Max. Vanavond zie je haar in India, waar een persoonlijke wens van de oud-staatssecretaris en ex-zwemster in vervulling gaat: ze gaat een uitgebreid gesprek aan met Zijne Heiligheid de Dalai Lama.

Lees verder

Wist je dat…

…het hoog tijd wordt om pompoenen te gaan uitsnijden voor het Halloweenfeest van 31 oktober? Gelukkig wordt dit keltische nieuwjaarsfeest met de jaren populairder en kun je op internet steeds meer tips en trucs vinden. Kijk bijvoorbeeld hier eens.

Jouw mening over dit blog

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie mening over Spiritualiteit.blog.nl. Wat vinden jullie van de layout? Van de redactie? Van de berichten? Noem het maar op, ik wil alles weten
Je eerlijke, ongezouten mening dus. En als je tips hebt, zijn die natuurlijk ook van harte welkom! Ik ben benieuwd, laat het me weten in een reactie onderaan dit artikel!

Wat is jouw mening over Spiritualiteit.blog.nl?