Archief: augustus 2011

Bewust-Zijn, spiritueel event voor de moderne vrouw

Neem jij beslissingen vanuit je gevoel of met je verstand? Zie jij je mogelijkheden nog niet, terwijl je ze wel hebt? We leven momenteel in een bijzondere tijd waarin we op een hoger bewustzijnniveau komen, een tijd van samenwerken, intuïtie, groeien en bewust omgaan met en kiezen voor wat echt belangrijk is in je leven. En daarom organiseert Vrouw & Passie op 20 september Bewust-Zijn, een spiritueel event voor de moderne vrouw. De vrouw die weet, voelt, ziet (of wil weten, voelen, zien) dat er meer is en daarvan gebruik wil maken.

Lees verder

3 en 4 september Open Dagen Centrum Djoj

Op zaterdag 3 en zondag 4 september zijn er weer open dagen bij Centrum Djoj te Rotterdam. Het hele weekend kun je daar dan deelnemen aan gratis workshops, op het gebied van spiritualiteit, bewustzijn, zelfontwikkeling, alternatieve geneeswijzen, energiewerk en nog veel meer. De lessen worden georganiseerd door de mensen die het hele jaar door verschillende activiteiten organiseren in het Rotterdamse spirituele centrum, zodat je een idee kunt opdoen van wat er allemaal te doen is.

Lees verder

Het Sjamanistisch Festival komt er weer aan

In oktober wordt voor de derde keer het Sjamanistisch Festival georganiseerd in Centrum Djoj te Rotterdam. Het altijd al succesvolle festival dat met zoveel liefde en plezier wordt georganiseerd, krijgt dit jaar een nog grotere opzet met een aantal extra’s. Zoals een beginritueel in 4 gedeelten, waarbij je kunt kiezen tussen de 4 elementen. Deze zullen op een gegeven moment samenkomen, waarbij de deelnemers met zijn allen het 5e element spirit vertegenwoordigen en het ritueel groots kunnen afronden. Ook zal er gedurende de hele dag nog meer te beleven zijn dan anders.

Lees verder

Rituelenavond van Centrum De Quest

In alle culturen komen rituelen voor. Mensen hebben zelf ook hun eigen rituelen, zoals een ochtendritueel of een ritueel rondom de avondmaaltijd. Maar rituelen in het sjamanisme en de magie worden op een andere manier gehouden en gevierd. Wil jij weten hou zo’n ritueel eruit ziet, hoe het werkt en hoe je er zelf een kunt maken? Misschien is de rituelenavond van Centrum de Quest op 31 auagustus dan wel iets voor jou!

Lees verder

Gratis inleidende astrologieworkshop met horoscoopduiding

Op zaterdag 3 september 2011 organiseert Opleidingscentrum Ishtar een workshop om kennis te maken met de astrologie. Tijdens deze workshop wordt uitgelegd wat astrologie is en wordt er een korte uitleg gegeven van de horoscoopfactoren waar een astroloog mee werkt. Dit zijn de dierenriemtekens met hun onderverdeling in elementen en kruizen, planeten en huizen. Na de lunch wordt er ook gekeken naar de eigen horoscoop.

Lees verder

Spiritualiteit voor mannen

‘Gewoon onder mannen’ is de titel van een spirituele training die vanaf 4 september wordt gegeven in centrum Djoj te Rotterdam. Een serie ontmoetingen voor mannen die zich willen bezighouden met spiritualiteit, kracht, kwetsbaarheid, gevoel en om de vraag hoe het is om man te zijn. Maar het belangrijkste is om ‘gewoon onder mannen’ te zijn en te genieten.

Lees verder

Thema vijfde Maand van de Spiritualiteit is #Leef!

Zondag 30 oktober gaat alweer de vijfde Maand van de Spiritualiteit van start. Het thema van dit jaar is #Leef!. Doen we in ons leven wat wij echt willen? Volgen we ons hart? En wat houdt ons af van de keuze voor onze passie? Dat zijn de vragen die centraal zullen staan.
Sophie van der Stap, bekend van de bestseller ´Meisje met negen pruiken´, schrijft het essay ´Buiten spelen´. Initiatiefnemers Uitgeverij Ten Have, omroep KRO en dagblad Trouw, en verschillende andere uitgeverijen, organisaties en instellingen zorgen de hele maand voor diverse inspirerende activiteiten.

Lees verder

Wist je dat…

…klankschalen van origine afkomstig zijn uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya en niet alleen gebruikt worden als meditatie-instrument? Klankschalen worden bijvoorbeeld ook gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij zintuigactivering.

Wat is haptonomie?

Haptonomie. Je komt het steeds meer tegen. Zwangere vrouwen gaan bijvoorbeeld steeds vaker naar een haptonoom en ook mensen met andere (zowel geestelijke als lichamelijke) klachten blijken er baat bij te hebben. Maar wat is het nou eigenlijk en wat doet het met je?
Bij haptonomie wordt er naast de klachten ook naar de oorzaken ervan gekeken en dat is waar steeds meer mensen in deze tijd behoefte aan blijken te hebben. We willen de oorzaak weten en daar wat aan doen, en niet slechts het kwaaltje laten verdwijnen met een drankje of pilletje.

Lees verder

Lichtmeditatie in Belgie

We leven momenteel in de beginfase van het aquariustijdperk. In dit nieuwe tijdperk staan andere frequentielagen centraal en dit geeft een grotere gevoeligheid. De aquariusmens heeft kosmisch Licht nodig dat onze cellen rechtstreeks voedt. Daartoe organiseert ‘Ware natuur, academie voor innerlijke kunst’ een lichtmeditatie op zondag 28 augustus, in het Belgische Stekene.

Lees verder

Spiritualiteit op de Xbox 360 en Nintendo Wii

Anno 2011 is spiritualiteit niet alleen meer voor het ‘geiten wollen sokken – type’, dat kan leven van enkel meditatie, yoga en biologische groenten. Sterker nog: spiritualiteit is hartstikke hip! We zijn er dagelijks mee bezig, passen het toe in werk en ondernemerschap en zelfs op de spelcomputer kunnen we spiritueel bezig zijn! Dit najaar zal gamesuitgever THQ, in samenwerking met Deepak Chopra, ‘Leela’ op de markt voor de spelcomputers Xbox 360 en Nintendo Wii. De naam ‘Leela’ is Sanskriet voor ‘spel’. Van een echte game is echter geen sprake.

Lees verder

Innerlijke reis aan de hand van je chakra’s

Deze zomer een innerlijke reis maken? Rishis geeft je de kans om dit te doen aan de hand van je chakra’s. Chakra’s zijn energie centra die effect hebben op je emotioneel, fysiek, spiritueel en mentaal functioneren. Disbalans in de chakras heeft daarom effect op alle niveaus van je bestaan. Deze innerlijke reis kun je ervaren tijdens de workshop ‘Journey into the Chakra’s’ van Fraukje Hagenaars. Zij is Psycholoog, Yogadocente Gurukul University India en gecertificeerd Coach. Fraukje beoefent regelmatig Vipassana & Osho Meditatie en is ingewijd als Oneness blessing gever. De yogalessen van Fraukje bestaan uit een combinatie van kracht, affirmaties, bewustzijn, ademhaling, balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Lees verder

Wist je dat…

…er zoiets bestaat als druïcca? Het woord is een samentrekking van het woord druïdisme en het woord wicca (moderne hekserij). Deze spirituele stroming is dan ook een combinatie van de twee natuurreligies.