Archief: juli 2011

Geneeskrachtige kruiden toepassen

Kruidengeneeskunde is duizenden jaren oud en de reguliere geneeskunde, die nog heel jong is, is hierop gebaseerd. Er zijn uit heel de wereld verschillende tradities en geneeswijzen die gebaseerd zijn op de eeuwenoude kennis over kruiden en die nog steeds worden toegepast. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de de Chinese geneeskunde en de Ayurvedische leer. Voor wie zelf wil leren om geneeskrachtige kruiden toe te passen in het dagelijks leven, organiseert Centrum De Quest in de avond van 17 augustus een workshop Geneeskrachtige Kruiden.

Lees verder

Wist je dat…

…het als je droomt over seks met een vriend of vriendin, niet per sé hoeft te betekenen dat je je seksueel aangetrokken voelt tot deze persoon? Vaak betekent het dat je dichterbij deze persoon zou willen staan.

The Natural Growth Series

Veel trainingen en workshops zijn leuk en inspirerend, helaas zorgt het in de meeste gevallen niet voor groei en verandering. De bedenkers en organisatoren van ‘The Natural Growth Series’ denken dat dat anders moet kunnen. The Natural Lifestyle, dé specialist op het gebied van lifestyle, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en liefde, staat bekend om het behalen van uitzonderlijke resultaten bij haar cliënten. Daar is ook deze training op gebaseerd.

Lees verder

Apostel Filippus gevonden

Een groep archeologen stelt in Turkije de tombe te hebben gevonden van Filippus, een van de twaalf apostelen van Jezus Christus. Dat meldden verschillende media gisteren en vanmorgen. Het stoffelijk overschot van de heilige zou liggen in een ruïne in Pamukkale in het westen van Turkije.

Lees verder

Osho festival

Op zaterdag 27 augustus staat centrum Djoj te Rotterdam helemaal in het teken van Osho, met een uitbundig, vrolijk en inspirerend festival.  Op dit festival kan men allerlei Osho-gerelateerde meditaties en workshops volgen. De inzichten en methodes van Osho zijn voor velen een voorbeeld en raken miljoenen mensen tot diep in hun hart.

Lees verder

Susan Smit over de mystieke kant van zwangerschap

Na haar eerste boek ‘Heks’ heeft schrijfster Susan Smit eigenlijk nooit meer stil gezeten. Er kwamen steeds weer nieuwe boeken van haar uit, over uiteenlopende onderwerpen, maar altijd met een vleugje magie en/ of spiritualiteit. Zo ook haar laatste boek: ‘Zwanger met lichaam en ziel’. Susan Smit is nu moeder van een dochtertje, Linde. Toen ze in 2010 zwanger werd kwam ze er achter dat er weinig te lezen viel over de mystieke kant van zwanger zijn en dat miste ze in de enorme collectie boeken die er al bestaat over het onderwerp zwangerschap. En Susan zou Susan niet zijn als ze dat gemis niet zelf in zou vullen met een eigen boek, dat eind juni in de winkels verscheen.

Lees verder

Tijdschrift Vorm&Leegte wordt: BoeddhaMagazine

Het kwartaalblad van Uitgeverij Asoka heeft een nieuwe naam: BoeddhaMagazine. Inhoud en vormgeving hebben een facelift gekregen. BoeddhaMagazine (voorheen Vorm&Leegte) wil een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het boeddhisme als inspiratiebron voor de moderne westerse mens. BoeddhaMagazine is een blad met aandacht voor compassie, creativiteit, duurzaamheid, lichamelijke en geestelijke gezondheid, meditatie en persoonlijke groei. Hét blad voor wie bewust in het leven staat en een warme belangstelling heeft voor welzijn, levensbeschouwing, zingeving en gezondheid. Het brengt vier keer per jaar nieuws, informatie, interviews met boeddhistische leraren, kunstenaars en beoefenaars, praktische oefeningen en teksten die aanzetten tot inzicht en een meer aandachtige manier van leven.

Lees verder

Mooie mantra

Laatst kwam ik een mooie boekenlegger tegen van Four Ravens Design, met daarop een prachtige mandala, genaamd ‘Mandala of truth’. En daarbij een net zo prachtige, rustgevende tekst/ mantra, die ik jullie niet wil onthouden:

May we be
happy, peaceful
and free

May our friends be
happy, peaceful
and free

May our enemies be
happy, peaceful
and free

May all things be
happy, peaceful
and free

Mooi toch?

Heb jij ook een mooie tekst, mantra of een gedicht? Laat ‘m achter in en reactie hieronder!

Wist je dat…

… je vanaf volgende week weer elke zondag interessante, leuke, grappige en bijzondere spirituele ‘Wist-je-dat-jes’ kunt lezen op Spiritualiteit.blog.nl?

Puur in je Natuur op vakantie

In de natuur ontspan je optimaal. Je hoofd mag even op vakantie en je speelsheid,  avontuur en eigenheid komen los. Met die gedachte wordt er van 30 juli tot 6 augustus een vakantieweek georganiseerd in Frankrijk, onder de titel ‘Puur in je natuur’. “In de verbinding met de natuur, groeit jouw eigenheid, het authentieke in de natuur is deze week jouw spiegel. Speels en creatief versterk je deze verbinding, zodat al het pure in jou, aan het licht kan komen.”

Lees verder

Oudste Yoga-studio van Nederland

De Amsterdamse Rivierenbuurt koestert een bijzonder geheim: de yogastudio van de 81-jarige Fred van Beek, de oudste van Nederland. In mei dit jaar bestond zijn yogastudio, die zich aan de Uiterwaardenstraat 40 bevindt, exact 50 jaar. “Een oase van rust, creativiteit en spiritualiteit. Maar zonder zweverigheid”, aldus Van Beek.

Lees verder

Mannen en spiritualiteit

‘Gewoon onder mannen’ is de titel van een spirituele training die vanaf 4 september wordt gegeven in centrum Djoj te Rotterdam. Een serie ontmoetingen van mannen die zich willen bezighouden met spiritualiteit, kracht, kwetsbaarheid, gevoel en om de vraag hoe het is om man te zijn. Maar het belangrijkste is om ‘gewoon onder mannen’ te zijn en te genieten.

Lees verder

Maak je eigen geluk op het WAI-WAY Seminar

Wie wil er niet gelukkig zijn? Wat maak je gelukkig? Waarom streven we naar geluk? Ben je ooit gelukkig geweest? Wanneer zal je gelukkig zijn? En wat is geluk dan?
Geluk speelt een rol in veel mensenlevens, in het nieuws en zelf bij wetenschappelijk onderzoek. Tijdens het WAI-WAY Seminar (Who Am I-Who Are You Seminar) wordt er aandacht besteed aan alle vragen en antwoorden rond het thema ‘geluk’, worden er simpele methoden gepresenteerd om gelukkig te zijn en kun je het meteen zelf ervaren.

Lees verder

Bijzondere ervaringen opdoen tijdens een Trance-dag

Op zondag 31 juli organiseert Centrum De Quest te Rotterdam een Trancedag, waarbij je aan de hand van een trancereis en -ritueel tot verschillende ervaringen en inzichten kunt komen. De dag zelf is al een ervaring op zich. Een trancereis geeft je een gevoel van verbinding en brengt je meer bij jezelf. De trancereis op zich geeft je een gevoel van rust en ontspanning en daarnaast maak je op een individuele en persoonlijke manier contact met de bij jou passende spirituele wereld. Je maakt contact met je helpers die je in principe altijd kunt raadplegen wanneer dat nodig is. Hiermee vergroot je jouw inzicht in jezelf en ook in je kijk op de wereld en andere mensen, en je intuïtie zal groter worden.

Lees verder