Archief: juni 2010

Masseren met edelstenen

Massage is voor de meeste mensen een welkome vorm van aanraking, het is ontspannend en er ontstaat een uitwisseling van energie.
Edelstenen hebben hun eigen energie, en iedere edelsteen heeft zijn eigen unieke energie. In de workshop Edelstenenmassage van Centrum De Quest komen beide energieën samen en leer je door middel van massage hoe je deze energieën kunt gebruiken.

Lees verder

Heksenfestijn in Oudewater

Het Utrechtse stadje Oudewater staat aanstaande weekend, vrijdag 25 en zaterdag 26 juni 2010 in het teken van het jaarlijkse Heksenfestijn, bericht mijn collega van eropuit.blog.nl vandaag. In Oudewater staat sinds mensenheugenis de beroemde Heksenwaag. In de Middeleeuwen werden vrouwen die verdacht werden van Hekserij van heinde en verre naar het stadje versleept om er op de weegschaal te staan. Wie ‘te licht’ was, was vast en zeker in staat om te vliegen, was dus een heks. En we weten allemaal welke gevolgen die theorie met zich meebracht…

Lees verder

Sjamanisme: Aandacht voor je Ziel

We hebben in ons leven veel aandacht voor veel verschillende dingen. Ons lichaam, onze energie, de materie waarin we leven en vele andere dingen…
Onze ziel krijgt niet altijd de aandacht die het verdient.
En dat is zonde, omdat onze ziel alle informatie bevat die we nodig hebben in dit leven, maar ook de informatie van vorige levens.

Lees verder

Inspiratiediensten: Rust en bezinning nieuwe stijl

We leven in een informatiemaatschappij en weten veel. Maar ontwikkelingen volgen elkaar snel op, en zijn soms lastig bij te houden. Hebben we nog wel enig idee wat belangrijk is in ons leven? Snappen we nog wie we zijn of gaan we aan onszelf voorbij? Rosemarie Maas wil mensen een moment bieden om de waan van de dag achter zich te laten en eens rustig na te kunnen denken over henzelf en het leven. Ze is ervan overtuigd dat af en toe een moment van bezinning nemen nodig is om evenwichtig in het leven te staan.
Lees verder

Semi-alternatieve huisarts goedkoper en effectiever

Huisartsen die ook alternatieve geneeswijzen als accupunctuur, antroposofische gezondheidszorg en homeopathie aanbieden, werken 15 procent goedkoper dan reguliere huisartsen. Dat heeft de Volkskrant laten weten, naar aanleiding van een onderzoek van de Tilburgse hoogleraar gezondheidseconomie Peter Kooreman en de Leidse epidemioloog en lector antroposofische gezondheidszorg Erik Baars.

De onderzoekers bestudeerden de gegevens van alle 150 duizend verzekerden van de Haagse zorgverzekeraar Azivo.

Lees verder

Aurareading en -healing bij Triskal

Ieder mens heeft een aura om zich heen. Een aura is een energieveld waarmee elk mens en ieder levend wezen omgeven is. Het is een trillend krachtveld waarin diverse subtiele krachtenvelden zijn gehuisvest die onze innerlijk gevoelens en emoties weergeeft. Door alle situaties die in ons leven op ons pad komen kan onze aura vuil worden en kan men er baat bij hebben om de aura te (laten) reinigen. Tijdens de thema-avond van Triskal Heling Centre te Delft op donderdag 17 juni kun je zelf aan de slag met het reinigen van je aura.

Lees verder

Interview Partij voor Mens en Spirit over verkiezingen 2010

Spiritualiteit.blog.nl was erg benieuwd naar de mening van de Partij voor Mens en Spirit, over de verkiezinguitslag van 2010. We stelden Lea Manders van de Partij een aantal vragen…

Pas eind april besloot de Partij voor Mens en Spirit mee te doen met de verkiezing. Weinig tijd dus voor de voorbereidingen en campagnevoering. Hadden jullie echt verwacht een zetel te winnen?
“Op het moment dat we besloten mee te doen voor de verkiezingen, wisten we dat de tijd rijp was voor ons. Natuurlijk waren er twijfels, vanwege te weinig tijd en budget, maar we wilden er toch voor gaan. Om ervaring op te doen en om te kijken hoe men zou reageren op ons als Partij.”
Lees verder

Mens en Spirit over Verkiezingsuitslag

Lea Manders van de Partij voor Mens en Spirit heeft haar kiezers via een e-mail laten weten wat hun reactie is op de verkiezingen van gisteren. Morgen vind er een telefonisch interview met haar plaats, maar tot dan hebben jullie alvast iets te lezen;) :

“Lieve meestemmers en sympathisanten,

Misschien zijn jullie net als wij een beetje teleurgesteld naar bed gegaan en opgestaan.
Wat zou het geweldig geweest zijn om een Kamerzetel te behalen. En dát binnen 3 maanden tijd, vanaf het moment dat het kabinet viel eind februari tot de verkiezingen op 9 juni.

Lees verder

Natasja Kuipers brengt eerste boek uit over astrologie

Omdat Natasja Kuipers al enige bekendheid heeft geworven als astrologe en (tekst)schrijfster, zal het je misschien verbazen dat het pas haar eerste boek is. Toch is het zo, en wat voor een boek! Het Astrologiewerkboek is een must have voor iedereen die meer zoekt dan alleen een cadeauboekje over sterrenbeelden, maar een diepgaand handboek over astrologie misschien wat te veel van het goede vindt.

Lees verder

Spiritualiteit in de Tweede kamer

Weet jij al op wie je aanstaande woensdag gaat stemmen, of ben je nog ‘zwevend’? Misschien is het je al opgevallen: er staat ook een ‘spirituele partij’ op de lijst. De Partij voor Mens en Spirit wil een vernieuwende bijdrage leveren aan de samenleving en een nieuwe dimensie in de politiek introduceren. De leden van deze partij beschouwen politiek als een dienende taak om met elkaar de samenleving vorm te geven, met respect voor de vrijheid en authenticiteit van ieder wezen. Politiek wordt niet gezien als doel op zich, maar als een weg om gewenste veranderingen te realiseren. Veranderingen waaraan het besef ten grondslag ligt, dat de mens in essentie een geestelijk wezen is, verbonden met alles om ons heen.

Lees verder