Archief: april 2010

Workshop ‘Empowerment van de vrouw’ van Kas Stuyf

Op 11 juni geeft Kas Stuyf, bekend van het tv programma ’10 jaar jonger in 10 dagen’, een workshop met de titel ‘Empowerment van de vrouw’. Een prikkelende, leuke workshop die je door middel van oefeningen helpt om jezelf en je doelen beter in kaart te brengen. Thema’s als acceptatie, kwetsbaarheid, durven en doen zullen gedurende de middag de revue passeren.
Lees verder

Workshopdagen van Stichting Indigoliet

Op zaterdag 5 juni 2010 organiseert de Stichting Indigoliet haar eerste workshopdag in 2010. De stichting gaat dit jaar voor diepgang en zal daarom steeds workshops organiseren met 1 onderwerp per dag. Het aantal deelnemers zal slechts 10 per workshop zijn.
Lees verder

Onderzoek over spiritueel ondernemen

Spiritueel ondernemerschap is steeds meer in opkomst. Er wordt gepraat over het opnemen van mediteermomenten in de CAO, spiritueel leiderschap, inspiratie en spirituele ontwikkeling op de werkvloer, enzovoorts. Wat vind jij hiervan? Spiritualiteit.blog.nl wil het weten!

Lees verder

Nieuw boek Annemarie Postma over gezondheid

Volgende maand verschijnt er weer een nieuw boek van Annemarie Postma, ‘Ziels Gezond: Een spirituele kijk op gezondheid, ziekte, lichamelijke beperkingen en gewichtsproblemen’. Wat betekent écht gezond zijn? Wanneer zijn we gezond? En, is het gezond zijn wel hetzelfde als de afwezigheid van lichamelijke ongemakken en ziekte?  In ‘Ziels Gezond’ slaagt bestsellerauteur Annemarie Postma er opnieuw in om met een zeer verrassende kijk te komen op een onderwerp dat ons allemaal aangaat: gezondheid.
Lees verder

Vandaag is het de Dag van de Aarde

Een dag om even stil te staan bij onze aarde. Wat zij voor ons doet en wat we allemaal voor haar kunnen doen. Dat is het vandaag, 22 april. In de landen waar Dag van de Aarde al langer is ingeburgerd zien we op een groot aantal plaatselijke activiteiten, zoals markten en opruimacties e.d. en vaak een paar grote evenementen, zoals in 1990 een 500 km lange menselijke keten in Frankrijk. In Nederland is deze dag nog niet zo bekend, maar daar mag wat mij betreft best verandering in komen!
Lees verder

24 april 2010: Wereld Tai Chi Dag

Aanstaande zaterdag 24 april is het Wereld Tai Chi Dag. Over heel de wereled en dus ook in Nederland en Belgie worden er Tai Chi-activiteiten georganiseerd. Wellicht een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe dit nou echt in z’n werk gaat! Je maakt in elk geval grote kans om aanstaande zaterdag in een willekeurig park, op het strand en natuurlijk ook binnen bij sportscholen en spirituele centra, een groep Tai chi-beoefenaars tegen te komen. En dat is in elk geval erg mooi om te zien!
Lees verder

Beltaneviering in Rotterdam

Op 1 mei wordt het keltische jaarfeest Beltane gevierd. Beltane is het feest van groei, bloei, vruchtbaarheid, liefde en creativiteit. Met Beltane vieren Moderne Heidenen de zuidenwind en begint het zomerrijk van de Bloemengodin Flora en haar bruidegom de stralende Zonnegod. Het element lucht is te voelen in de intense uitademing waarmee de natuur haar kracht in bloemen en bladeren blaast. De energie zit aan de buitenkant en het suist van de groei, bloei en levenslust om je heen.
Levenslust zal dan ook een terugkerend thema zijn bij de viering van Tara Anka op 1 mei inCntrum Djoj te Rotterdam.
Lees verder

Magische Maanviering van april

Op 28 april kun je meedoen aan een maanviering van Centrum De Quest in Rotterdam. De naam van deze maan is Grasmaan, Zaaimaan, of de Maan van het Ontwaken. De naam april komt van de Griekse Godin Aphrodite. De Romeinen noemde deze maand Aprilis. De maand april is een tijd van ontluikend groen en bloemen.
Lees verder

Vijf minuten meditaties

Dat mediteren goed voor je is, wist je vast al. Maar je moet er wel de tijd voor vrij maken. En dat vinden veel mensen lastig in de hectiek van de dag. Daarom komt Diep Magazine met vijf meditaties die je hooguit vijf minuten kosten. Ideaal om na een lange werkdag weer even bij jezelf te komen!
Lees verder

Dag van de Parapsychologie 2010

Op zaterdag 22 mei is het weer tijd voor de Dag van de Parapsychologie, wat jaarlijks georganiseerd wordt door het Parapsychologisch Instituut in utrecht. Na de opening van de Dag, door dagvoorzitter Hans Gerding (zie foto), staan er weer veel interessante namen op het programma.
Lees verder

Bloemenseance in Delft

De thema-avond van het Triskal Healing Centre te Delft op donderdag 15 april zal in het teken staan van helderziende waarnemingen die onder andere gedaan worden met een bloemenseance. Dit gebeurt aan de hand van bloemen die je zelf uitkiest en meeneemt.
Lees verder

Rishis workshop Astroloog Peter Delahay

Op woensdag 12 mei spreekt de Astroloog Peter Delahay bij Huize Frankendael. In zijn workshop/lezing ‘Welke kleur krijgt de 21e eeuw?’ spreekt hij over dat deze crisis fundamenteel anders is dan de crisis van de jaren 30. Hij spreekt over welke krachten er op dit moment spelen en geeft aan dat krachteloze oude vormen wegzakken en nieuw creatief elán vorm krijgt. 
Lees verder

Wist je dat…

..het woord spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse spiritus? Dit betekent geest en de originele betekenis van spiritualiteit is dan ook: zaken die met de geest te maken hebben.

Aquarius Power Healing van Roy Martina

Power Healing is de volgende stap in de evolutie van het Aquariustijdperk. Het is gebaseerd op pure kwantumfysica: het volledig eenworden met het concept dat materie niet bestaat. Er is alleen maar informatie. En die informatie is te beïnvloeden met intentiekracht en verbinding met je Hogere Zelf. In de training ‘Aquarius Power Healing’van Roy Martina leer je hoe je effectief werkt met de nieuwe Aquariusenergie en ervaar hoe je daarmee razendsnel resultaten boekt.
Lees verder

‘De stenen op ons pad’ en het Nederlandse stenenorakel

Nicolien de Kroon en Agnès Schlüter zetten in de zomer van 2006 de eerste stappen van een reis die hun twee maal door Nederland zal leiden. Op 17 april verschijnt hun boek ‘De stenen op ons pad’, waarin ze verslag doen van hun spirituele ontdekkingstocht die resulteerde in het Nederlandse stenenorakel, een kaartspel waarmee je jezelf en anderen beter kunt leren kennen.
Lees verder