Archief: januari 2010

Boekrecensie: Boeddhisme voor drukke mensen

Toen ik de titel ‘Boeddhisme voor drukke mensen’ las, met daarbij de ondertitel ‘rust vinden in je dagelijkse bestaan’, kreeg ik het idee van een soort handleiding voor drukke mensen om rust en balans te vinden. Voor wie hiernaar op zoek is, zal ik het werk van David Michie niet aanraden, maar het is wel een interessant bo ek om te lezen.

Lees verder

Poll: Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Het is weer tijd voor een poll op Spiritualiteit.blog.nl. En wel eentje met een hele interessante vraag over spiritualiteit! De vraag is namelijk: Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit betekent volgens het woordenboek zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen… Het is een heel breed begrip en voor de een zegt het meer dan voor de ander. Maar iedereen heeft wel een idee over wat spiritualiteit nu eigenlijk is. Wat is jouw idee hierover? Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Lees verder

Reiki leefregels

Op Youtube kwam ik dit filmpje tegen over de Reikileefregels, wat ik graag met jullie wil delen. Niet alleen mooi om aan herinnerd te worden als je aan reiki doet, maar ook als je je hier niet mee bezig houdt.

 

Nieuw blog-ontwerp

Zoals jullie ongetwijfeld hebben kunnen zien is het ontwerp van Spiritualiteit.blog.nl, en van de andere themablogs van Blog Online bv, veranderd. De poll is in elk geval een stuk duidelijker in beeld, dat is al een voordeel! Wat is jullie mening over het nieuwe ontwerp?

De IJsmaan vieren bij Triskal

Op donderdag 28 januari a.s. wordt tijdens de thema-avond van Triskal Healing Centre te Delft de Volle Maan gevierd. Dit keer is het de IJsmaan, die in de koudste en guurste periode van het jaar valt. De IJsmaan staat symbool voor de godin die terugkeert als maagd, zuivermaar nog wel koud en afstandelijk. Het thema van deze maan is diepgang. Lees verder

Nu ook mindfulness bij Civas

Schriftelijk cursusinstituut Civas heeft een nieuwe cursus in haar aanbod, over Mindfulness. De cursus is bij uitstek geschikt om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Wil je verder?  Dan kun je bij Civas ook de opleiding Mindfulness based cognitive therapy volgen. Hiermee kun je bijvoorbeeld Mindfulness therapeut of trainer worden.

Lees verder

Volle Maan-viering van De Quest

De Volle Maan van januari 2010 wordt de Wolf Maan, Sneeuw Maan of IJs Maan genoemd. De energie is beginnend en ontvangend en het thema is bescherming. Wil jij je eer betonen aan deze Vole Maan en gebruik maken van haar krachten? Dat kan, want Centrum De Quest organiseert op 29 januari een Volle Maan-ritueel in Rotterdam.

Lees verder

Paranormaal-blog voor de slachtoffers van Haiti

Mijn collega Isabel van Paranormaal.blog.nl heeft via haar site de mensen met een spirituele of paranormale praktijk opgeroepen om mee te helpen aan een actie voor de slachtoffers van Haiti. En omdat ik dat natuurlijk wil steunen, plaats ik haar oproep ook hier op dit blog. Wie doet er mee?

Lees verder

Aanrader: Training ‘De Reis’ van Larentia

Bewust leven, leven in het Nu, praktische spiritualiteit, loslaten, patronen doorbreken… Het zijn allemaal thema’s van deze tijd. Maar hoe breng je dit in de praktijk? Larentia, een Europees samenwerkingsverband van coaches uit verschillende landen, kan je hierbij helpen, met haar training ‘De Reis’. In februari 2010 zal deze training twee keer worden gegeven in Rotterdam.

Lees verder

Avondcursus Witchcraft

We zijn opgevoed met het beeld dat een Heks een oude, gemene vrouw is die iedereen probeert te betoveren. Helaas is dit beeld nog bij veel mensen aanwezig. En dat terwijl Hekserij of Witchcraft een schitterde natuurtraditie is, waar de basisregel is dat je nooit iemand schade mag toebrengen de belangrijkste is. Deze basiskennis en nog veel meer komt aan bod tijdens de cursus Witchcraft van De Quest.

Lees verder

Rishis Full Moon Party met John Consemulder

Vrijdag 29 januari is er weer een Full Moon Party van Rishis. John Consemulder zal voorafgaand aan het feestje een bijzondere lezing geven, over de kracht van bewustzijn voor wereldwijde transformatie. Spirituele inzichten komen samen met nieuwe wetenschappelijke bevindingen. De ‘werkelijkheid’ bestaat uit een blauwdruk van trilling, geluid, licht en energie. Een blauwdruk die alles doordringt en verbindt en een grote rol speelt in alle manifestatie. Een blauwdruk waarbij bewustzijn een grote rol speelt.

Lees verder

Een Heks in het Britse parlement?

De Britten kunnen bij de parlementsverkiezingen stemmen op een heuse heks. Magus Lynius Shadee, die zichzelf de Koningen van Alle Heksen noemt, hoopt de nieuwe parlementariër voor Cambridge te worden. Dit liet gratis dagblad De Pers weten in een artikel op de website.

Lees verder

Wereld Yoga Dag 2010

Op zondag 31 januari 2010 is het Wereld Yoga Dag. Over de hele wereld doen mensen die dag op hetzelfde tijdstip aan yoga, tussen elf en één uur. Door het hele land worden er dan verschillenede evenementen georganiseerd, waar je aan kunt meedoen.
De meeste zijn gratis of er wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor het goede doel. Je kunt je nog steeds inschrijven!

Lees verder