Archief: november 2009

Wist je dat…

…er deze maand een nieuwe poll is gestart op Spiritualiteit.blog.nl? De vraag is: Wat betekent spiritualiteit voor jou? In de poll rechts op deze site kun je jouw antwoord aangeven. Staat jouw antwoord er niet bij? Reageer dan op het bijbehorende artikel (klik hier), want we zijn heel benieuwd wat spiritualiteit voor jou betekent!

Tweelingzielen bij Triskal

Morgenavond is er weer een thema-avond bij Triskal Healing Center te Delft. Deze keer staat hij in het teken van tweelingzielen. Tijdens deze avond word er uitleg gegeven en er is ruimte om je ervaringen uit te wisselen over het wel of niet ontmoeten van je tweelingziel.
Lees verder

Boekrecensie: 100 spirituele plekken die je gezien moet hebben

Al sinds haar eerste boek ‘Heks’ ben ik fan van de spirituele belevenissen van Susan Smit. Naar haar laatst verschen reispocket ’100 spirituele plekken die je gezien moet hebben’ was ik dan ook erg nieuwsgierig geworden. De titel van het boekje zegt het al: Susan Smit geeft van 100 plekken over de hele wereld haar beschrijving en spirituele belevenis. Ronddwalen in een spiritueel labyrint in een uithoekje van Aruba, een pelgrimstocht op de Glastonbury Tor in Engeland, scheuren in een jeep door de Afrikaanse Great Rift Valley… het lijkt wel of deze dame overal is geweest!

Lees verder

De Eiken Maan vieren met De Quest

Op vrijdag 4 december aanstaande organiseert Centrum De Quest te Rotterdam een Volle Maanviering. Deze staat in het teken van de Eiken Maan. Tijdens de viering wordt er gewerkt met verschillende tradities als sjamanisme, hekserij en magie. Zo zal er onder meer een sjamanistische trancereis en een magisch ritueel vanuit de hekserij plaatsvinden.

Lees verder

Getijdenboeken in de Bibliotheca Philosophica Hermetica

Getijdenboeken bezien in het licht van de beweging van de Moderne Devotie – dat is de invalshoek van de tentoonstelling en het rijk geïllustreerde boek over de kleine, maar fascinerende collectie van 25 getijdenboeken uit de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam. Zowel de publicatie als de tentoonstelling dragen de titel “Sleutel tot Licht. Getijdenboeken in de Bibliotheca Philosophica Hermetica”.

Lees verder

Zo train je je zesde zintuig

Iedereen is, in meer of mindere mate, paranormaal begaafd, want iedereen heeft een zesde zintuig. hoe meer aandacht je hier aan besteed, hoe beter deze ontwikkelt. Net als je lichaam en je hersenen kun je dit zesde zintuig dus gewoon trainen.

Lees verder

Een verloren moederland: mythe of historische werkelijkheid?

Wie weet dat de Olympische spelen als vrouwenspelen zijn begonnen en het later louter mannenspelen zijn geworden? Wie weet dat er tijden zijn geweest waarin de kinderen naar hun moeder werden vernoemd en niet naar hun vader? Dat in die tijd de moeder de centrale figuur was in gezin, cultuur, religie en samenleving en niet de vader? Dat Europa het enige continent is waar moederculturen en matriarchaten zijn verdwenen? Dat in vroeger tijden de mensen vreedzaam samenleefden en in harmonie met de natuur?

Lees verder

Wist je dat…

… moedermelk beschermt tegen griep? Dit zeggen experts van TNO en het Kenniscentrum Borstvoeding. ‘Ik zou zeker nog twee, drie maanden doorgaan met borstvoeding’, zegt directeur Stefan Kleintjes van Kenniscentrum Borstvoeding. ‘Het is duidelijk bewezen. Moedermelk is de beste afweer.’

Lees verder

Vier seizoenen in de mandala

Ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken en symbolische betekenis. Zo staat de lente onder meer voor nieuw begin en de winter voor een periode van rust. De natuur beeldt de seizoenen prachtig uit en dit kun je als thema verwerken in een mandala. Bij Spiritueel Bewust krijg je tevens inzicht in jezelf aan de hand van de seizoenen bij deze korte cursus. En lezers van Spiritualiteit.blog.nl krijgen korting!

Lees verder

Alweer vrijdag de dertiende

Het is vandaag, alweer voor de derde keer dit jaar, vrijdag de dertiende. Wil je weten wat de betekenis is van deze ongeluksdag? Klik dan hier.

Geloof jij in ongeluk op Vrijdag de Dertiende?

Contact maken met overledenen

Zoek je nog een interessante bezigheid voor vanavond? Of heb je een vraag aan een overleden vriend of familielid waar je graag antwoord op wil? Dan is de thema-avond bij het Triskal Healing Centre te Delft misschien wel iets voor jou! Dit keer kun je er contact maken met overledenen. “We gaan contact maken dmv mediumschap/psychometrie met onze dierbaren die overleden zijn en zich nu in de Andere Wereld bevinden”, aldus Marianne en Monique van Triskal.

Lees verder

En de winnaar is…

De afgelopen weken kon je kans maken op kaarten voor de Rishis Full Moon Party op vrijdag 13 november a.s. in Westerliefde te Amsterdam. Deze kaarten zijn gewonnen door Xander uit amersfoort. Samen met een vriend of vriendin mag hij aanstaande vrijdag genieten van een interessante lezing en een heel leuk feestje!

Gefeliciteerd Xander!

Win kaarten voor de Full Moon Party op 13 november!

Heb jij zin een in wel heel bijzonder feestje? Ga eens naar een Full Moon Party van Rishis. Op vrijdag 13 november (juist: vrijdag de dertiende!) is er weer eentje in Westerliefde te Amsterdam. En jij kunt er bij zijn! Spiritualiteit.blog.nl mag namelijk twee kaarten weggeven. Het enige dat je hoeft te doen is een vraagje te beantwoorden…

Lees verder