Archief: maart 2009

Paranormaal-blog in opstand voor paragnosten

Mijn collega van Paranormaal.blog.nl wil de reputatie van de goede paragnosten in Nederland reden. Hiervoor komt zij graag in opstand en ook op televisie. Zo was zelfs SBS Shownieuws bij haar op bezoek. “Ik heb het erop gewaagd om het te melden en doe dat zelfs voor TV. Het wordt tijd dat we in opstand komen met elkaar en een tegenbeweging gaan starten om de goede naam en eer te redden voor hen die echt goed, zuiver en integer hun werk doen!,” liet ze gisteren op haar blog weten.

Klik hier om het hele artikel en de maar liefst circa 90 reacties erop te lezen.

Authentiek Inspireren

Passie en inspiratie ontstaat op grond van echte waarden. Het gevoel van wat nu écht van waarde is in de Westerse cultuur is aan het verdampen. De wereldwijde financiële crisis is geen oorzaak maar een gevolg van een veel dieper liggend probleem in het Westers denken als geheel, dat uitmondt in nihilisme. In de workshop ‘Authentiek Inspireren op basis van de Veda´s en Hebreeuwse denken’ wordt er gezocht naar alternatieven die voorbij het Westers denken liggen en naar de werkelijke waarden van inspirerende leiders.

De workshop, die georganiseerd wordt door Rishis, wordt gegeven door Ja Vaessen, die sinds 1997 een doctoraat in godgeleerdheid heeft. “Als we ons beleven van de werkelijkheid op een nieuwe bredere, basis bouwen – zoals Gardner, de chakra-psychologie uit de Veda’s en het Hebreeuwse denken – dan vinden we ook een nieuwe grond voor inspiratie en vertrouwen”, laat Vaessen weten. “In de workshop gaan we in op de retorische techniek en de aanwezigheid van ‘geluk of het goddelijke’.”

Wil je meer weten over deze workshop of over andere activiteiten van Rishis? Neem dan eens een kijkje op de website.

Spiritualiteit.blog.nl viert 3-jarig jubileum

Spiritualiteit.blog.nl bestaat deze maand alweer drie jaar! Begin maart 2006 ging het eerste professionele weblog over spiritualiteit in de ‘proefronde’ en aan het eind van de maand werd het blog goedgekeurd en op het wereldwijde web gelanceerd.

In de drie jaar van haar bestaan heeft Spiritualiteit.blog.nl met veel plezier haar lezers kunnen interesseren voor en informeren over  vele onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, het paranormale,  alternatieve geneeswijzen, (natuur)religie en alles wat hiermee te maken heeft.
En natuurlijk is het de bedoeling om ook de komende jaren te komen met meer nieuws uit de spirituele wereld.

Spiritualiteit.blog.nl bedankt haar lezers en bezoekers van harte voor hun steun in de afgelopen twee jaar en niet te vergeten iedereen die nieuws en informatie heeft gestuurd. Zeker niet in de laatste plaats wil ik de partners van Spiritualiteit.blog.nl bedanken voor hun bijdragen! BEDANKT!

Natuurbeleving in de Lente

Wie op een heel nieuwe manier een dag in de natuur wil beleven en voor iedereen die al een keer een natuurbelevingdag heeft mee gemaakt is er nu een vervolg. Op zondag 5 april organiseert Benjamin Two Bears namelijk weer een heerlijke natuurbelevingdag.

Op deze lentedag wordt er op een diepere manier contact gemaakt met de natuur, en krijgt men de mogelijkheid om de volheid van de natuur op een heel nieuwe wijze te beleven.

“Wat de weergoden voor ons ook in petto hebben, het zal beslist weer een bijzondere dag worden die vol staat met leringen en inwijdingen door Moeder Natuur,” laat Benjamin Two Bears weten.

Meer weten? Stuur een e-mail naar [email protected], of kijk op de website van Healingpraktijk Sirius.

Kosmische wetten in Yore

De komende weken komen in het radioprogramma Yore de kosmische wetten aan bod, beginnend met vanavond. De basis van The secret, de Wet van aantrekking, is één van die kosmische wetten.

Deepak Chopra beschrijft zeven komsmische wetten in zijn boekje ‘De zeven spirituele wetten van succes’. In ‘Het licht zal je bevrijden’ van Norma Milanovich en Shirley McCune worden er elf kosmische wetten in channelings van opgestegen meesters doorgegeven.

In deze onrustige, chaotische tijd waarin we leven, is het belangrijk om deze wetten te kennen en bewust toe te passen, vind Elly de Lezenne Coulander, de presentatrice van het programma op Indigo Soulstation. “Want het maakt ons leven een stuk simpeler.” Wil je hierover meepraten, dan kan dat tijdens de uitzending op de chat. 

Yore wordt elke woensdagavond uitgezonden op Indigo Soulstation, van 21:00 tot 23:00 uur.

(Bron: nieuwsbrief Indigo Soulstation)
(Bron illustratie: nieuwsbrief Indigo Soulstation)

Een ontmoeting met je persoonlijke engel

“Iedereen heeft een persoonlijke Engel, en soms wel meerdere.” Dat laten Marianne en Monique van het Triskal Healing Center te Delft weten. “Deze persoonlijke engel is op een speciaal moment in je leven gekomen om je te helpen met bepaalde situaties.”

Tijdens weer een bijzondere thema-avond van Triskal aanstaande donderdag kun je kennis maken met jouw persoonlijke engel. Bovendien zullen er, als dat mag, helderziende waarnemingen doorgegeven worden doorgegeven.

Marianne en Monique: “Je persoonlijke engel zal je boodschappen geven die je helpen om moeilijke situaties in je leven op te lossen. Deze zullen je kunnen helpen om in je eigen kracht te gaan staan. We mogen ons op deze avond omringen met de bijzondere energie, kracht enliefde van de engelen.”

Het werken met engelenenergie is al enkele jaren een bekend fenomeen .Wat nieuw is doorgekomen vanuit deze energie, is dat iedereen een persoonlijke engel bij zich heeft gekregen, die speciaal is gekomen om je te begeleiden en te helpen de nieuwe energieen op de juiste manier teintegreren. Deze nieuwe engelbegeleiders zouden pas zijn ingedaald vanaf het begin van 2009. “Dus iedereen heeft er een nieuwe persoonlijke engel bij, die je zal helpen om te handelen naar datgene wat de nieuwe energieen je aanreiken,” aldus de organisatie van de thema-avond.

Wie geinteresseerd is in engelenenergie en contact wil maken met zijn of haar persoonlijke engel, is van harte welkom tijdens de thema-avond aanstaande donderdag 24 maart.

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten van het Triskal Healing Centre, kun je een kijkje nemen op de website.

(Bron: Triskal Healing Centre)

Vind de antwoorden op jouw vragen met jouw persoonlijke levenswiel

Het antwoord vinden op jouw vragen aan de hand van je persoonlijke levenswiel. Dat wordt mogelijk gemaakt met de workshop ‘Het Levenswiel’ van Centrum De Quest.

Tijdens de workshop, die plaatsvindt op zondag 29 maart, ga je een begin maken met jouw eigen en persoonlijke levenswiel, waarmee je aan de slag kan in je eigen leven.

“Het levenswiel is een praktisch werktuig, dat kan helpen bij het vinden van antwoorden op vragen in zowel de dagelijkse praktijk, als in je spirituele leven,” legt Caroline Daalder van De Quest uit. Samen met Hugo Ulven Elshof geeft ze de sjamanistische workshop. “We leggen een begin van het levenswiel en iedere verdere stap ervaart de deelnemer zelf. Zo kan iedereen zijn of haar persoonlijke levenswiel langzaam verder uitbouwen.”

Het levenswiel kun je zien als een ongecompliceerde plattegrond, als een soort kompas wat de windrichtingen aangeeft met een centrum, en dit centrum dat is de eigenaar ervan. In elk van deze richtingen ben je vrij om te gaan en op elk ervan zijn antwoorden te vinden, die zoals we kunnen gaan ontdekken elkaar beïnvloeden maar ook met elkaar gecombineerd kunnen worden.
Caroline: “Het levenswiel is een zeer waardevolle persoonlijke leidraad voor een ieder die zich verbonden voelt met de natuur”.

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Spiritueel Centrum De Quest, kun je een kijkje nemen op de website.

Ostara vieren met Sharada’s Circle

Ostara, het begin van de lente, een nieuw begin, nieuwe kansen en ditalles vanuit de nieuwe energieen. Dat wordt in het weekend van 28 op 29 maart gevierd met een ritueel van Sharada’s Circle/ Triskal Healing Centre te Delft.

Ostara is het jaarfeest waarbij alles gaat om vernieuwing, verandering,liefde, groei, magie en kracht.

Ostara, maart, is een tijd van kosmische magie en veel verassingen en een tijd van grote veranderingen. “Geen andere tijd van het jaar heeft zulke diepe krachten en radicaleveranderingen als maart”, vertellen Monique en Marianne van Triskal. “Wij kunnen nu onze eigen zaden zaaien, zodat we ons ervan kunnenverzekeren dat we de dingen waarvan we dromen kunnen waar maken.”

Wie graag dit feest wil meevieren met Sharada’s Circle, kan kijken op de website van het Triskal Healing Centre.

(Bron: Triskal Healing Centre)

In de ban van de lente? Vier het!

Ben jij ook zo in de ban van het mooie weer van vandaag en wil je meer met die lente-energie doen? Dan zou je van vanavond de lente kunnen gaan vieren aan de hand van een ritueel in Centrum Djoj te Rotterdam.

Ostara, de lentenachtevening, is het tweede van de drie lentefeesten. Het staat voor een knooppunt in de cirkelgang van het jaar en is het hoogtepunt van het voorjaar. Ostara is het moment waarop de krachten van licht en donker, mannelijk en vrouwelijk, even groot zijn. Licht en duisternis zijn in balans en er is weer evenwicht.  De energieën die bij imbolc ontstonden zijn nu op volle kracht, de wereld is herboren en komt tot leven!

Centraal bij dit lentefeest staan o.a. De Godin Ostara/Eostre, de Zonnegod/ the Green Man, de Haas, bloemen de kleuren geel en groen, gele kristallen,lentevuur en natuurlijk eieren als symbool van vruchtbaarheid en levenskracht.

Het ritueel wordt georganiseerd door Tara Anka. Voor meer informatie over deze en andere activiteiten kun je een kijkje nemen op de website van Tara Anka.

Yoeke Nagel over spiritualiteit en werk

Een veelzijdige vrouw, die weet wat zij wil. Dat is Yoeke Nagel. Gisteren kon je al lezen wat zij onder spiritualiteit verstaat en hoe zij spiritualiteit integreert in haar dagelijkse leven. Vandaag deel twee van het artikel over Yoeke, waarin zij onder meer vertelt over de combinatie van spiritualiteit en werk.
Lees verder

De weg van de thee

Slobber jij wel eens een bakje thee naar binnen of maak je er een heel ritueel van? In Japan doen ze dat in ieder geval wel, ze maken er zelfs een levensweg van, chan-do genoemd: de Weg van de Thee.

Bodhitv’s Johan Aanen schreef voor de Boeddhiste jongerensite een artikel over dit japanse ritueel. “Het bereiden van een kop thee en het ervaren ervan, nemen al mijn aandacht in beslag. Op zijn eigen manier is dit een heel ritueel, dat mijn bewustwording op dat ene moment stimuleert en vervult. Maar toch valt dit ritueel nog in het niet vergeleken bij een traditionele Japanse theeceremonie,” vertelt Aanen in zijn artikel.

Aanen beschrijft op zeer levendige wijze hoe een Japanse thee-ceremonie, waarbij volgens hem ‘ervaring van tijd even wordt stilgezet’, in zijn werk gaat.

Geinteresseerd? Lees het hele artikel hier.

Yoeke Nagel over spiritualiteit in haar dagelijkse leven

Toen ik Yoeke Nagel vroeg of zij bereid was om mee  te werken aan een interview van Spiritualiteit.blog.nl, waarschuwde ze mij. “Je moet wel aangeven wanneer ik moet stoppen”, zei ze. “Dan weet ik hoe ik me moet beperken.” Maar dat is moeilijk, want ik wil alles weten! En ik heb genoten van wat Yoeke allemaal te vertellen heeft. Vandaar een interview met Yoeke Nagel in twee (lange) delen…

Ze was hoofdredacteur van het tijdschrift onkruid en werkt nog steeds als freelance journaliste. Daarnaast organiseert zij trainingen en workshops op journalistiek gebied, maar ook in bijvoorbeeld magie. Want Yoeke is tevens een heks in de reclaiming traditie. Zweverig? Zeker niet! Yoeke Nagel komt over als een nuchtere vrouw met een interesse in van alles wat met spiritualiteit te maken heeft. En het liefst integreert zij die spiritualiteit in haar dagelijkse leven. Door magie te gebruiken in het huishouden, of door te orakelen aan de hand van handtasjes…
Lees verder

Je droombaan vinden met Natasja Kuipers

Altijd al een droombaan willen hebben, maar zou je niet weten hoe of wat? Je bent niet de enige. Driekwart van de Nederlands lukt het niet om hun passie om te zetten in werk. En dat is doodzonde, want door je hart te volgen zul je een veel bevredigender en spannender (werk)leven krijgen.

Wat wil je in de wereld neerzetten? Waardoor raak je gemotiveerd? Wat is je ideale baan? Dit zijn vragen die in de dagworkshop ‘Vind je droombaan’ van astrologe Natasja Kuipers beantwoord zullen worden.

De workshop wordt gegeven op zondag 5 april, van 10:30 uur tot 17:00 uur. Wil je meer weten over deze en andere activiteiten van Natasja Kuipers? Kijk dan eens op haar website.

Spirituele verdieping in Katharenland

‘Sta op en herinner jezelf’. Dat is de titel van de themareis die deze zomer wordt georganiseerd door Thematravel. Deze uitspraak komt uit de Gnosis, de kennis van het hart, de spirituele overtuiging die de Katharen naleefden. De Gnosis vind haar oorsprong in Egypte, waarna het vooral in Europa en Frankrijk werd nageleefd.

Aan de voet van de Pyreneeën in de prachtige ruige natuur speelt de mysterieuze geschiedenis van de Katharen. Kathaar is het Griekse woord voor gezuiverd, Katharen betekent dus zuiveren. Het was een spirituele gemeenschap die leefden volgens het gnostische geloof.
Tijdens de themareis ‘Sta op en herinner jezelf’ gaat men een ontdekkingsreis maken door het land van de Katharen, Maria Magdalena, de heilige graal en de tempeliers. 

Zij noemden zichzelf bonhomme et bonfemme, goede vrouwen en goede mannen en vrienden van god. De Katharen legden het accent op vrouwelijke aspecten, naastenliefde, gelijkwaardigheid, leven vanuit je hart en het herkennen en tot uitdrukking brengen van je goddelijke vonk. Zij spoorden mensen aan om zijn en haar eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het leven en dat verlossing niet van buiten of boven af kwam, maar dat de mens dat zelf in zijn eigen leven kan bewerkstelligen. Zij leefden volgens de ‘boodschap van liefde’.

Meer weten over de katharen en deze interessante themareis? Kijk dan eens op de website van Thematravel.

Roep de natuurlijke krachten van de lente op

Aanstaande vrijdag organiseert Centrum De Quest een avondworkshop over natuurlijke krachten. De workshop wordt gegeven vanuit het Sjamanistische gedachtengoed en bestaat onder meer uit een ritueel en een trancereis.

In het ritueel wordt er gewerkt met de natuurlijke krachten van de lente en de natuurlijke krachten in jezelf. De lente is een tijd van een nieuw begin, groei, bloei, liefde en vrolijkheid. Deze energie die de lente met zich meebrengt, wordt in een mooi ritueel opgeroepen en er wordt nog meer met de energie gewerkt. Daarna wordt er een trancereis gemaakt.

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Spiritueel Centrum De Quest, kun je een kijkje nemen op de website.